المقادير 4كوب دقيق نص سكر بيضة معلقة خميرة ربع كوب ماء دافيء كوب لبن دافي ثلث كوب زبدة رشة ملح رشة فانيليا
الطريقة
نخلط المكونات الجافة مع بعض معادا الخميرة بدوبها في مية دافية مع معلقة سكر لغاية متتفاعل وتترفع لفوق وبعدين اضيفها للمكونات تمام كدة خلصنا العحينة نحطها في طبق ونغلفها باسترتش لغايةةمتخمر تقريبا منوساعى ساعتين للتخمير العجينة بتكون طرية يا بنات
الحشو: عبار عن قرفة وسكر وزبدة وشيكولاتة خام مبشورة بعجنهم مع بعض لغاية متبقى عجينة ممكن تتفرد على العجينةيعني مش مفرولة بالتقريب كل 2 معلقتين سكر كبار نحطلهم معلقتين قرفة صغيرين وبشر الشيكولاتة حسب مانتي عايزة بصراحة انا بعملهم بالنظر
***نفرد العحينة وعليها الحشو نلف وبعدين نقطعها ونسيبها تخمر ساعتين ونخبز بقى في فرن متوسطةالحرارة
صوص الابيض : نص كوب سكر بودرة نص كوب لبن بودرة مغلقة زبدة كبيرة ربع مية سخنة 2 مكعب كيري
دعوةحلوة بقى يا بنات لانه فعلا من الاخر
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق